1. 1
  2. 2
Mutat

Columbia - Ultra Trail du Mont Blanc szponzoráció 2016

2016. 06. 16. 10:26

A 2015-ös szponzoráció sikerére alapozva, a Columbia úgy határozott, hogy erősíti az együttműködést az UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) versennyel. 2016-ban a Columbia márkacsaládba tartozó több márka is (Columbia, Mountain Hardwear, Outdry, Montrail) a verseny szponzorai között fog szerepelni. 

A világ egyik legikonikusabb nemzetközi terepfutó versenyén közel 90 országból 7.500 versenyző indul. Az Európa legmagasabb hegye körül megrendezésre kerülő UTMB a legek versenye: a hosszú táv, az extra nagy szintemelkedés, a sok ezer jelentkező közül a kvalifikációs versenyek során kiválasztott résztvevők elszántsága garantálja az egyedülálló hangulatot. A Prezentáló Szponzori státusz jó lehetőséget teremt a Columbia-nak arra, hogy a márka innovatív technológiákkal készülő termékei igazán extrém körülmények között kerülhessenek tesztelésre és felhasználásra.

Ultra Trail du Mont-Blanc 2015

2016. 06. 16. 10:25

Az idei évben a Columbia a világ legnagyobb presztízsű terepfutó versenyének a fő szponzora. A 2003 óta megrendezésre kerülő, Mont-Blanc körüli ultrafutó verseny három országot - Franciaországot, Olaszországot és Svájcot - érint.
A versenytáv 170 km hosszú, a szintkülönbség meghaladja a 10.000 métert. Idén 2300 főben maximálták az indulók számát, akiket sok ezer nevezőből sorsoltak ki. A versenyen nem akárki vehet részt, az induláshoz kvalifikációs versenyeken szükséges részt venni és azokon egy meghatározott pontszámot gyűjteni.
Az UTMB a legek versenye: a hosszú táv, a extra nagy szintemelkedés és ráadásul mindez Európa legmagasabb hegye körül. Ezek azok a tényezők, amik a világ legikonikusabb trail futó versenyévé teszik az UTMB-t.

Vajda Attila gőzerővel a riói kvótáért

2016. 06. 16. 10:23

Olimpiai- és világbajnok kenusunk a tavalyi trombózisa után nekikezdett a felkészülésnek és már haza is tért egy portugáliai edzőtáborból. A napokban Attila fel is frissítette ruhatárát és a budapesti Columbia márkaüzletben be is szerezte azokat a cuccokat, amik az edzéseken elkísérik. A választékból nem maradhattak ki a futáshoz szükséges Omni-Wick technológiájú felsők, nadrág és egy jól szelőző futódzseki, de a kenuban állandó alapfelszerelés a nyárias időben a bőrfelszínt hűtő Omni-Freeze aláöltözet és az UV szűrős sapka is. Természetesen lábbelit is talált nálunk kiváló sportolónk, mi pedig büszkék vagyunk, hogy ismét a Columbia cuccaiban készül. Az idei évben a bakui Európa Játékok és az augusztusi VB lesz Attila fő versenye, hiszen ebben az évben szerezheti meg riói kvótáját. Mi nagyon szorítunk neki, hajrá Attila!!! 

ISPO nagydíjas a Columbia Ventfreak Outdry cipője

2016. 06. 16. 10:20

Méltán lett nagydíjas a világ legjelentősebb sport szakkiállításán a Columbia 2015 ősz/téli modellje a Ventfreak Outdry. A Columbia cipő kollekciójában ez az első olyan termék, amit az extra aktív szellőzést biztosító Vent talppal szereltek fel és az Outdry membránnak köszönhetően teljes vízhatlanságot biztosít. A könnyű, de ugyanakkor biztos tartást és páratlan menetkomfortot nyújtó multisport cipő 2015 ősztől lesz kapható a Dockyard üzleteiben.

Mozgás Ősszel is a szabadban!

2016. 06. 16. 10:16

Az ősz olyan, mint egy új év kezdete, ráadásul sokan ilyenkor szánják rá magukat arra is, hogy életmódot váltsanak. Változtatnak a táplálkozási szokásaikon és elkezdenek mozogni, tornázni, edzőterembe járni. Az ősz számos lehetőséget kínál. Az egyre hűvösebb napokkal, felkészíthetjük a szervezetünket a téli edzésekre! A szabadtéri sportokról ugyanis ősszel, a hűvösebb időben sem kell lemondani, csak a szervezet hozzászoktatása és a réteges öltözködés a lényeg. Attól függően, hogy a céljaink érdekében milyen sportot választunk, egy-két kivétellel szinte bármilyen körülmény alkalmas lehet.

3+1 Tipp az őszi, szabadtéri edzésekhez

1. Hidegebb időben vegyünk fel egyel több réteget, vagy válasszunk vastagabb ruhadarabokat.

2. A testtel érintkező ruházat legyen nedvesség elvezető, úgynevezett technikai aláöltözet.

3. Mellőzük a pamut pólót, mert ha megállunk futás, mozgás közben, a nedvességet magába szívó pamut – különösen, ha nem öltöztünk rétegesen -, a párolgással azonnal elkezdi a hőelvonást, ami könnyen, megfázáshoz vezethet! (Ebben lehet segítségünkre a Columbia OMNI-WICK EVAP, mely egy vizuálisan is érzékelhető karbonszálas izzadságelvezető technológia, amit a lélegző membrán sokkal hamarabb képes a héjon keresztül kipárologtatni.)

4. A sapka is nélkülözhetetlen a hideg időben való futásnál, mivel testünk hőleadásának jelentős része (kb. 30-40 %), a fejen keresztül történik.

Futni lehet a szabadban és egy konditeremben is. A hangsúly a kényelmes ruhán és futócipőn kívül, az alapos bemelegítésen és a testsúlyunkhoz igazított, helyesen megválasztott tempón van. Ha a szabadban szeretnénk futni és lehetőségünk is van rá, ne túl kemény és ne túl gödrös terepet válaszzunk, mert megnő az ízületek és az izmok sérülésveszélye. Az aerob edzést, például a futást, anaerob, például súlyzós edzéssel is kiegészíthetjük, viszont ezt a mozgásformát érdemes a bemelegítést követően, az aerob edzés előtt elvégezni, így ez már egykomplett, a teljes testet megdolgoztató programnak minősül.

Alakformáló, erőszint növelő edzéseket, szintén végezhetünk a szabadban és konditeremben, gépek között egyaránt. Természetesen a gépekkel, hozzáértő edző segítségével, sokkal hatékonyabban, változatosabban és biztonságosabb körülmények között, időjárástól függetlenül formálhatjuk az alakunkat.
Ha a szabadban, a friss levegőn akarunk tornázni, gépek hiányában gumiszalagra vagy kézi súlyzóra, esetleg az udvaron, a fára erősített multifunkciós hevederre lesz szükségünk. A bemelegítést természetesen itt sem hanyagolhatjuk el, hiszen nem lehet anélkül biztonságosan edzeni, hogy felkészítenénk az izmokat az előttünk álló terhelésre. Az edzést mindig kövesse egy kis nyújtás, hogy az izmok rugalmasságával tovább csökkentsük a sérülésveszélyt, mert nincs annál rosszabb, mint amikor valaki valamilyen sportsérülés miatt, akár hónapokra is kiesik a mozgásból, rosszabb esetben még a munkából is.

Gyakorlatok szabadtéri edzéshez

A biztonságos és hatékony, őszi, szabadtéri edzés másik lényeges momentuma, a helyesen megválasztott öltözék. Egy öt fokos hőmérséklet csökkenés, már meghatározó az öltözködésben is. Használjuk bátran az új és korszerű fejlesztésű technológiákat, például a COLUMBIA sportruházatát, melyek viselőiket védik, szárazon és melegen tartják.

Az OMNI-HEAT egy hőtükrös technológia, mely belül tartja a test által termelt hőt, a keletkező párát, izzadságot pedig kivezeti. Ősszel gyakran esik az eső, mely megfelelő öltözék nélkül, akár félbe is szakíthatná a már korábban megkezdett sporttevékenységet.
Az OMNI-SHIELD termékek viszont ellenállnak az esőnek, lepergetik a folyékony szennyeződéseket, vagy az OMNI-DRY, mely egy ultralélegző membrán, ezért kimagasló vízálló és izzadtságkezelő képességgel rendelkezik. A szeles időjárás, tovább fokozhatja a hidegérzetünket, ezért olyan dzsekit, mellényt öltsünk magunkra, amely légáteresztő képességgel rendelkezik, és a szél ellen is védelmet nyújt! Ilyen az OMNI-WIND BLOCKtechnológia, mely lélegző képességet biztosít azok számára, akiknek egy intenzívebb sporttevékenység közben nagyon fontos, hogy a szél ne hatoljon be, viszont a termékek belsejében keletkező pára minél gyorsabban kijuthasson, biztosítva a komfortos, száraz viseletet.

Én személy szerint, a hétköznapokban és az edzéseken, a Columbia sportruházatát használom, melyek itt érhetőek el: www.dockyard.hu.
Ne feledjük, hatékonyan és eredményesen edzeni, mozogni, csak kipihent állapotban, biztonságos körülmények között, néhány alapvető szabály betartása mellett lehet!

Fotó: Nagy Lajos Zoltán
Ruha: Columbia

 

Együttműködés az FTC Kajak-Kenu Szakosztályával

2016. 06. 16. 10:14

Sikeres együttműködési idényt zárt a Columbia és az FTC Kajak-Kenu Szakosztálya, melynek keretein belül a sportolók a Columbia által biztosított aláöltözőket viselték edzéseken és a versenyeken is. A képen balról jobbra látható Tóth Balázs, Szabó Balázs, Bán Kristóf és Hassanovic David, akik közül Bán Kristóf idén a felnőtt Európa- és Világbajnokságra is kijutott, ahol a döntőben szerepelt is párjával 200m-en.

A továbbiakban is hasonló sikereket kívábubk a Fradi kajakosainak!

Outdry - a legfejlettebb vízhatlan, lélegző membrán technológia a Columbia túracipőiben

2016. 06. 16. 10:12

A Columbia túracipőiben a 2014 őszi szezontól kezdődően széleskörűen kerül alkalmazásra az outdoor iparág legfejlettebb vízhatlan, lélegző membrán technológiája, az Outdry. Az Outdry konstrukcióban a membránt közvetlenül a cipő felsőrész belső felületére laminálják, így az homogén felületet képez illesztések és ragasztások nélkül. Előnye, hogy így a cipő a magas fokú vízállóság- és lélegző képesség mellett is rugalmas, könnyű és komfortos viselet marad. A külső héj és a membrán közötti részen a nedvesség és a szennyeződés nem tud megrekedni, így a cipő szigetelő- és szellőzőképessége is sokkal tovább megmarad.

RAJTOL A KÉKSZALAG, COLUMBIA A FEDÉLZETEN!

2016. 06. 16. 9:53

Kedves Törzsvevőnk! 

Órák kérdése és eldördül a füredi öbölben a Kékszalag startpisztolya. A 600 vitorlás együtt vág neki a Balaton kerülő távnak, ami a 12 órás versenytől a másfél napos küzdelemig is eltarthat. Ettől az évtől nyílt versennyé vált a "Szalag", így minden évben rajthoz állhatnak a többtestű hajók is. 

A Dockyard idén is 2 egység mögé állt oda, hiszen a Litkey Farkas kormányozta katamarán legénysége és a 2 árbócos rekordtartó Fifty-Fifty csapata is a Dockyard pártfogoltja. Így a tavalyi és a 2 évvel ezelőtti győztes is ott lesz azok között, akikért mi is szorítunk. 

Az előrejelzés szerint csütörtökön napközben jó szél várható, így akár egy izgalmas csata és rekordközeli idő is esélyes. Kövesse Ön is a Kékszalag eseményét az élő GPS nyomkövetéssel a csütörtöki rajtot követően: http://www.kekszalag.hu/hu/gps 

Jó szelet, jó szurkolást kívánunk minden sportszeretőnek! 

Columbia ruházatban a túraútvonal felmérők

2016. 06. 16. 9:47

A Magyar Természetjáró Szövetség a projektgazdája annak a kezdeményezésnek, melynek során a teljes magyarországi túraútvonal hálózat téradat alapú feltérképezése zajlik. Egy 15 tagú csapat precíziós GPS készülékekkel járja végig az ország összes túraútvonalát és felméri a nyomvonalakat és dokumentálja a kapcsolódó létesítményeket. A cél az, hogy teljes körű, aktuális és pontos rendszerbe foglalják a magyar túraútvonal hálózatot, ami lehetőséget nyújt a természetjáróknak arra, hogy útvonalaikat tervezzék, közlekedési- és szállás lehetőségekről, látnivalókról, eseményekről előzetesen tájékozódhassanak. A Columbia márka büszke arra, hogy a felmérést végző csapat komplett ruházati felszerelését biztosítja. A felmérés egész éven át zajlik, így a Columbia termékeknek a legváltozatosabb időjárási körülmények között kell helytállniuk. 

 

 

Kéktúra 2015

2016. 06. 16. 9:44

A Kéktúra 2015 Produkció 4 fős csapata az idei tavasztól indulóan az Országos Kéktúráról készülő 12 részes film forgatását kezdi el. A forgatás során bejárják a Kéktúra teljes hosszát és az egyes szakaszokról önálló 30 perces filmeket készítenek. A filmek várhatóan 2015 folyamán kerülnek majd képernyőre.

 

A 4-fős tv-stáb számára a Columbia biztosítja a teljes túraruházatot és hátizsákokat. A forgatás több hónapon keresztül zajlik, így a Columbia termékeknek a legváltozatosabb időjárási körülmények között kell helytállniuk.

 

Az alábbi képeken láthatók a stáb által összeállított túrakollekció.

  1. 1
  2. 2
Mutat